May 28, 2012

Flash Mob means UNITE


this is a video of a flash mob in Dubai Airport

COOLIOOOO
the dancers are superb
seriously
bayang kan, they are dancing in stewardess punya attire
dah la skirt yang stock ketatketat tu au
but they could do those moves
it's a WOWWWW

tak boleh blah nya
the pak arab pun join tengok sekali
siap angkat peace lagi
plus record the flash mob
hahahh


this is another flash mob
it is in Netherlands
and ramai gilaa involved, seriously
it's like gabungkan satu batch Eminent, tak pun more than that

based on Waka Waka, you know the World Cup theme song
yeah
and it's COOLIOO



and this
is by my school; SMSS Wind Orchestra






yeah, it's SUPER-AWESOME
they are so WOWW

held in Pavilion
and Farawahida was there too

seriously
lama gilaa diorang training
and selalu gila dengar Arep, Bai, Afiqah semua complaint penat and stuff
but at last
the result; their awesome performance
even the tourists agreed they are cool
locals pun sama

as they said; "It was happening"
in fact, the music teacher from new York pun enjoy gilaa




basically,
flash mob is not just meant for them to show their music, or maybe dance
but
the major is to unite the people
as you can see
the performers are from different kind of people
and the crowd that join them are different too

so
we are ONE WORLD

UNITE
that's the coolest way to stop all the wars and stuff
LETS LIVE IN PEACE
MAKE THE WORLD A BETTER PLACE TO LIVE

p/s: Yeah, I'm a PEACE-LOVER. Say no to war :)

May 23, 2012

OUR TEACHER OUR SAVIOUR

This is the last time I would have a chance to have a proper celebration for teacher's day. Lepas ni dah habis sekolah, tak tahu la ada lagi ke tak.  

And time ni la kita boleh tengok the other part of the teachers. The other side of the teachers, it surprised me a lot, seriously.  

Teachers, they are good in being a two-faced person. Tak tipu.  

Ye lah mana taknya, time teacher's day celebration, diorang semua menggila. 

This year celebration; we chose "Our Teacher Our Saviour' as the theme, aside from the main theme given by KPM. The Form 5 dressed all in white, seems like we're the angels :p


Masa dalam dewan, semua galak main glow sticks. Sir Elan lagi la, siap menari-nari lagi dengan glow stick tu atas stage time budak percussion main. KP punya speech tak boleh blah, banyak mengenakan cikgu sebenarnya. Hahahh. Then, time multimedia show, galak diorang bahan sesama diorang. Lagi-lagi bila part gambar cikgu-cikgu tido, dengan pengetua sekali gelak. Masa Form 5 bagi t-shirt yang ada tulis 'We Love Teachers', semua muka bapak happy. Thank God :) Alhamdulillah, cuak jugak diorang tak suka hadiah tu. But then, tengok reaction diorang bila one by one ahli Eminent naik stage and bagi dekat teacher personally, diorang excited gila. Ada siap peluk-peluk lagi. Amal la untung dapat bagi Cikgu Su. Cikgu Md Noor, lepas aku bagi je kat dia, terus dia sarung. Comel gila. En Jasmi pun sama.  

Then, time flash mob, tak disangka-sangka, cikgu-cikgu ni join menari sekali dengan kanak-kanak tu kat Medan Bendera. Dengan lagu Lady Gaga nya, baju kurung pun baju kurung la. Semua diorang main balun je. 



Cikgu Su paling unexpected bagi aku. Dia cool-cool je amek gambar ngan kitorang. Student pulak main tarik-tarik dia, dia layan je. Time flash mob tu dia yang ajak kitorang menari sekali. "Jom la ikut saya,". Sumpah, ayat dengan reaction dia time tu memang aku takkan lupa. 



Sukaneka, cikgu-cikgu ni boleh pulak buat party kat bilik guru, tukar-tukar hadiah bagai. Jenuh jugak la kitorang buat announcement, mintak cikgu-cikgu ni turun bawah. Kanak-kanak Eminent ni dah galak buat K-Pop kat tengah-tengah alam. Luqman style gila jalan atas tangan, dah la dataran tu panas. Asle pulak tak disangka-sangka join sekali K-Pop. Comel gila diorang duet lagu Tonight. 

COOLIOOOO



At last, lepas berkali-kali aku ngan Nazmi naik turun bilik guru, turun jugak cikgu-cikgu tu. Although diorang lambat, semua jadi cool bila ada certain cikgu yang bawak sport attires turun, pakai sekali baju yang kitorang baru bagi tadi, including Tn Hj sendiri. Comel gila, suka tengok diorang pakai. 




Then, time senamrobik, galak Form 5 panggil cikgu rumah masing-masing, ajak join sekali. Segan gilaaaa, sebab time tu ada satu lagu Korea yang cam ada beat, gila apa tah aku pergi ikut beat tu and menari kat situ. Aku lupa cikgu-cikgu ni ada sekali. Baru aku sedar Teacher Syamsinar ada betul-betul kat belakang aku :o Wengggg, malu gilaaaa. Galak dia gelakkan aku. "Ni rupanya the real TKP. Saya tak sangka awak macam ni Ramizah,". Hekhekhek, malu woo. Rasa macam nak shrink kan diri sendiri, tak pun cari invisible cloak cam dalam Harry Potter dan dan tu gakk. Mati aku kalau dia ceritzz dekat cikgu lain. Boleh jatuh air muka waa yang penuh karisma ni tauu :p 



Sukaneka start dengan musical chair untuk cikgu-cikgu perempuan. Girls Eminent pun join sekali. Tak boleh blah, cikgu-cikgu ni berebut kerusi lagi teruk daripada kitorang. Depan aku Teacher Rosel, dia asyik-asyik stop sebab nak make sure depan dia ada kerusi, sakai. Pastu boleh pulak diorang ni main stop-stop, tak nak jalan sebab takut hilang kerusi. 



Yang lawak nya Intan ngan Yuyu berebut kerusi dengan cikgu. Yuyu okay la dia jadi gentle, bangun bagi seat tu kat cikgu. Yang Intan ni plak tak nak mengalah, sanggup pertahankan seat dia, sakai --' Juara bertahan untuk student is Felly, terpaksa mengalah sebab tercampak keluar dari circle, hahahh. Cikgu Haslinda berebut kerusi sampai terduduk atas Wu Lao Shi, kesian Lao Shi, dia dah la kecik. Final is between Ustazah Mek Ana dengan Teacher Rosel. Baju kurung vs seluar. Berdebar-debar cikgu dua orang tu. Nak bagi fair, dua kerusi Pari letak, kepit the final chair. Pusing la cikgu dua orang tu. And something unexpected daripada seorang guru happened. Bila lagu tu stop, kelam-kabut cikgu berdua tu lari. Then, Ustazah Mek Ana tak nak kalah. Dia angkat final chair tu bawak lari, tak nak bagi Teacher Rosel duduk. Yang Teacher Rosel plak pergi kejar Ustazah, tapi tak dapat nak rebut kerusi tu balik. Last-last, Teacher amek kerusi yang kitorang guna nak kepit final chair, dia letak tengah and duduk. Sakai gila hahahh. Barai kitorang gelak. Sumpah lawak. Sumpah diorang cam kanak-kanak gila. Conclusionnya, Teacher Rosel is the winner. Dua-dua dapat air Revive baru keluar dari vending machine as hadiah. 

Then, it's time for the guys to show their skills. Mereka-mereka ini main futsal. Teachers vs students. Bagi chan la kat cikgu bawak bola dulu. Mostly cikgu yang main semuanya stok-stok cikgu sukan; Pengetua, Sir Sanderan, Cikgu Jef, Cikgu Jasmi, En Md Noor. 



Pengetua dah bawak masuk gaya dia main sepak takraw, style gila dia amek high ball. Terror doe dia main, banyak gak la dia tendang hampir masuk goal, tapi sebab tiang goal tu pakai hoki punya, kecik and pendek, banyak kali jugak la tersasar. Pengetua banyak kali senyum and gelak, lagi-lagi time dia dummy geng-geng panjang. Time dia sepak then bola tu out, pastu boleh pulak kasut dia tercabut sebelah and Pojan yang tangkap, comel gila scene tu.  


Pengetua handsome mehh AWW hahahh

Cikgu Jasmi, boleh pulak jawab call tengah-tengah alam tu. Dah la tu, dia boleh pulak tercegat kat situ, padahal game tengah on au. Sakai gila --' En Md Noor, style gila dia control bola. Kantoi gila dia halang Halim dengan tarik dia, tapi cover dengan peluk Halim dari belakang --' Comel gila scene tu. Cikgu Jef, mentang-mentang dia cikgu rugby, dia bawak masuk segala macam skill dia. Boleh plak dia dummy budak-budak bola tu, tapi style la. Dia hold dulu bola tu, main-main dulu then pass belakang, memang stylo habis. Then ada satu part bila Cikgu Jef ngan Fakhrul nak kejar bola, sekali terlanggar dua orang tu. Yang comel nya, Cikgu Jef pergi peluk Fakhrul. Hahahh, sumpah comel. A few minutes lepas second half start, Cikgu Jef mintak tukar, pancit. Semua tak bagi hahahh, balas dendam sebab selama ni dia selalu suruh budak hold dulu dalam game. Ni kita kenakan dia balik :p Yang cikgu perempuan semua galak keluarkan iPad ngan tab masing-masing, record game tu. Whistle is blown, and the winner is teachers' team, with the score of 2-1. Best player KP pilih, dapat kat Pengetua. Seronok bila tengok cikgu-cikgu ni berpeluh hahahh. 

Masa teacher's day punya lunch dengan PIBG pulak, cikgu-cikgu tu semua menggila. Dari pengetua yang jarang gila senyum and muka sentiasa serius dan penuh karisma, sampai lah cikgu BM. Diorang nyanyi dengan penuh semangat, siap dengan gaya and tarik-tarik suara lagi. Hahahh. 

Pengetua nyanyi wehh

Pengetua sampai dua lagu hahh dia nyanyi. Not bad la suara dia, tapi bila ada part yang kena tarik tu horror jugak la bunyi dia :p Aku kena join makan sekali, mak Dida mangat gila paksa prefects makan sekali. Duduk satu meja dengan Sir Sanderan ngan Sir Raja. Teruk gak la diorang bahan-bahan cikgu, dengan kitorang sekali kena. Ada ke patut dia suruh habiskan kek tu satu pinggan. Dah la baru makan kambing panggang, mahu tak terburai perut aku masuk banyak-banyak. Hahahh, sakai --'

The fact is; cikgu time dia mengajar lain, and they is part of them that want to have fun. And today reveals everything BHAHAHH. Dalam kelas muka semua garang je, cam nak makan pun ada gak. Tapi hari ni boleh tengok diorang lebih kurang je cam kitorang; bahan orang, huhahuha, cari pasal, and yang paling penting, they are cool :)

HAPPY TEACHERS' DAY :D

May 13, 2012