February 22, 2013

Subhanallah.
No word could ever describe the beauty of His creation.


This is one of the prettiest and awesome-st photo that I ever capture with a single click.
No filter, no editting, no Adobe Photoshop, no Picasa.
It is just simply a click by a lousy phone camera.

Ya Allah, the Almighty.

The way it glows, the way it shines. It is just too perfect.

Ayat kak Fasya yang amatlah style;

"Bila aku jumpa someone yang takkan give up on aku no matter what. As in terima aku apa adanya. buruk baiknya. Atau bila aku betul betul pasti orang yang aku jumpa tu betul betul takkan give up on aku no matter how hard it'll be. My ex once said, 'Takkan ada yang boleh tunggu kau macam aku tunggu kau. Takkan ada yang boleh sabar dengan kau macam aku sabar dengan kau.' Tak kot. Ada punya. Mesti ada. Have faith!"


Geehaahaa, memey ah have faith. And it's a long way to go, that's for sure.

Huhuhh.

Satu ayat yang buat aku kuat, hati kita biar Allah yang jaga.
Apa yang Dia dah suratkan dan takdirkan di Loh Mahfuz, kalau Dia dah kata 'kun fa ya kun', insyaAllah, tak kira lambat atau cepat, that time will come.
It's just time that matters.

You only live once.
Live out loud and to the fullest.



February 20, 2013

I am nothing but trouble.

That.

That sentence.

To the family, my attitude of being too harsh and too boyish is a problem. Big one, sometimes, I think. The way I act, the way I talk, the way I handle stuffs, the way I dress, they could not really accept it.

I am sorry, I am nothing but trouble.

To the aca-awesome friends, I don't know, they seemed like they're okay with me. But I didn't really know what do they feel deep inside. Oh yes, one thing; my 'late'-ness. Yeah yeah, most of the times, I'm the last one that would wake up from bed for school, the last one to pass up homework, the last one to arrive during gatherings. Meehaahaa, I can't really help it. Time and me; we were not meant to have a very good bond yaa know. Geehaahaa. And oh yeah, one more thing; I've read this one post on twitter, and I do think it's directing to me. Yadaa yadaa, I know I was not suppose to like sentap or whatever feelings related to it, but what I want to say here is that I didn't mean to break anybody's relationship, friendship especially. I just want to be friends, and new friends are not exceptional, that's all. I know, I was not suppose to be too close as I was not that good, not as good as you to have such a pretty and awesome friend like her. It's just that when I met her that day, it was like we've known for ages. And to be around her from that day onwards, it was a gift.

I am sorry, I am nothing but trouble.

To the teachers, I've been playing around a lot. I broke the rules, millions of time, although I was aware enough that I was not suppose to. I don't act like what I was supposed to with that 'title'. I messed a lot, yeah I know.

I am sorry, I am nothing but trouble.

To the one who love me, I could not commit myself well enough like you do. I can't always be there like how you did, I can't love you as much as you did. I'm trying to be fair by sparing some of my time within this hectic life, but it seems like it's not enough, and that's not fair for you. And the moment that you said you didn't know me, I know that's the limit of your patience. Though it's painful, I'm slipping this off as you deserve more than this, someone who is much much much better than me. 

I am sorry, I am nothing but trouble.

Too much of 'I know', as I realized it, but I can't fix it. I just don't know how to.

I am sorry, this is only what I can do.

February 17, 2013

Dah senget sangat aku ni agaknya. Aku pun tak tahu kenapa aku ini macam, ini gaya.

Ya Allah, permudahkan urusanku Ya Allah. 

February 15, 2013

Dreams.

I'll keep on dreaming, and I won't stop.

Fate; it is more persistent than I thought.

February 12, 2013

Moving on.



Thank you for the memories.

Hahahh, tak sangka it end up like this.


Aku tak mampu menjadi secantik Balqis yang mampu menawan hati sehebat Sulaiman,
aku tak mampu mengharap teman setampan Yusof kerana kasihku tidak setulus Zulaikha,
aku tak mampu mengharap teman seteguh Ibrahim kerana diriku tidak setabah Siti Hajar,
aku tak mampu bermimpi untuk bertemu teman seperti Saidina Ali kerana diriku bukan Fatimah,
aku tak mampu mendambakan kasih semulia Rasulullah SAW kerana terlalu banyak kekhilafan yang melekat pada diri ini.
Aku cuma mampu menjadi diriku.


I'm laughing, and others laughed too as they saw me laughing like nothing ever happened.
I'm pushing it hard, I won't let the tears fall.


You shoot me down, but I won't fall. I am a titanium.


Cinta ini membunuhku.

On the way balik from KLCC, tetiba lagu ni main in my iPod playlist. Entah apsal dengan jiwa aku yang kacau dan kesengetan sikit ni, I hit the replay button. Lagu ni keep on playing, sampailah aku sampai Ampang and turun dari bas.

Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolak ku acuhkan diri ku.

Perghh. First verse, aku daripada ngantuk mamai campur kaki yang sakit tak terkata sebab hari ni berdiri selama 9 jam yang hanya break selama sejam untuk lunch dan Zuhur campur buat demo nak main games yang ada kat speed tu campur main kejar bola golf yang tetiba hilang, terus tersentap, seluas-luasnya mata wehh terbukak.

Bagaimana caranya untuk meruntuhkan kerasnya hati mu
Ku sadari ku tak sempurna ku tak seperti yang kau inginkan.

Aku tak tahu kenapa, tetiba aku teringat doe all the texts, the words, the voice. Macam cassette kau tahu, replay balik.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku
Lelah hati ini meyakinkan mu
Cinta ini membunuh ku.

Hahahh. Ayat last tu, double sentap. PERGHH --'

That text buat aku fikir banyak kali, apa maksud semua ni selama ni. Hahahh, dah ngeng sangat fikir hari-hari, so solution aku pun hari-hari sama la; tarik selimut dan tidur. Aku tak mampu nak fikir lebih, kewarasan nak handle emotion dah tak tahu melayang pergi mana. Aku dah heartless.

Untuk mencintai dan dicintai, aku rasa aku tak cukup lagi kelayakan untuk semua tu. Acano mahu buat, aku tak dijadikan sebagai seseorang yang sempurna. Dan juga tak mampu nak melengkapi orang lain.

Lagu tu aku rasa macam kau yang nyanyi lagu tu doe. Aku tahu aku keras hati, aku tahu aku keras kepala.

Aku minta maaf sebab aku sukar untuk difahami, aku sukar untuk menghargai.

You deserve someone that is much, much better than me, absolutely yes.

February 8, 2013

Tak kenal maka tak cinta.

I met Awah. I met Syahin. I met Alin. I met Azhad. I met Raja. I met Sharif. I met Nisa. I met Amnah. I met Tera. I met K. I met Farina. I met Moja. I met Aisya. I met Muzee. I met E'E. I met Malik. I met Dayana. I met Qila. I met Alia. I met Mira. I met Fifa. I met Sherin. I met Anuar and Anwar. I met Liz. I met Niky. I met Acap. I met Lene. I met Iman. I met Auni. I met Sarah. I met Aiman. I met Munsyi. I met Baginda Muaz. I met Nina. I met Shahirah. I met Intan. I met Shakirah. I met Arina. I met Biha. I met Leena. I met Izzati. I met Syu. I met Din. I met Ash. I met Divan. I met Tengku Firdaus. I met Alif (long lost SMSS senior!). I met Fikri. I met Ammar. I met Azim. I met Faris. I met Aisar. I met Arif. I met Jannah. I met Faiz. I met Adi. I met Mei Ling. I met Loges. I met Zuyyin. I met Mai. I met Daryl.

I met Abang Naz. I met Kak Izzi. I met Kak Ayu. I met Kak Ada. I met that Abang. I met Abang Nuar. I met Kak Ida. I met Kak Fiz. I met Abang Fakhrin. I met Abang Mus. I met Abang Lan. I met Abang Zulkamal.

Different backgrounds, different ages; SPM leavers, staffs, fresh graduates, bander, UTP scholar, genius, sakai peeps, and so on. Banyak gila kalau nak list, sebab macam-macam jenis orang aku jumpa.

But each of us unite under one vission; creating wonder and inspiring people through engaging and imaginative experiences (to be honest, ada actions yang kitorang 'dipaksa' buat semata-mata untuk ingat visi ni dan semua aksi tersebut berkisar dengan phalanges --').

Tapi itu semua tidak bermakna aku dan mereka tak boleh sekepala.

Tetiba dapat grouping dengan Syahin, budak UNITEN. Mula-mula muka memang tak rela ah, sekali benda task yang kitorang dapat tu bapak susah gila which is balancing 6 nails on only one nail yang dah kena pacak atas satu bongkah kayu. Clue yang dia bagi it ensembles a rooftop and it uses the theory of symmetry and centre of gravity. Aku nak harapkan kepala genius engineering ni tolong aku pun macam tett haremnya sebab dia pun blankyy. Nasib la dapat contact Alya, sorry doe kacau kau, hehehh. Tapi tu pun tak boleh lagi. Syahin dah main campak dah time tu, give up. Jumpa Kak Ida, kena marah la pulokk sebab tak paham paham. Dengan kesabaran yang ada, plus aku transfer sikit kat Syahin sebab tahap ke'give up'an dia cam nak sampai maksimum dah time tu, plus cuba fahamkan apa idea yang Kak Ida try bagi, at last lepas jugak benda tu. Then start geng dengan dia. Sampai la laa ni.

Awah tu dulu aku ingat dia akan sombong dan seangkatan dengannya. Ye ah, dia dah la lawa, hotsetapp, CBN, budak cheer, geng pun boleh tahan gempaknya. Tapi kuasa Yang Di Atas mano boleh lawan, tak sangka dari hari kedua sampai la dah start on-job training ni, kitorang boleh melekat. Mana boleh renggang, except masa OJT ni je la sebab dia dapat department kat skybridge. Lunch still contact, tapi malangnya tak dapat makan sama disebabkan break lain-lain. But still, time punch out we will wait for each other, pi Asar sama, then I send her off sebab kitorang depart lain-lain. Mann, walaupun baru kenal, she understands me, and suprisingly I understand her too. Mulut masing-masing memang cam cibai bila kutuk depan-depan, tapi itu tak jadi masalah untuk aku continue melekat dengan minah yang tak kurang sengetnya ni.

I started to know Amnah since that interview. Kuasa Allah, dua-dua lepas interview tu, and dua-dua sekarang dapat department yang sama. Ohoi, mulut dia wa cakap sama lu, memey bising nya tidak terkata. And tak sangka dia ada connection dengan Azhad, kawan sekolah rendah rupanya. We shares stories and secrets. I know she is having a hard situation right now, with those gossips and stuffs. Tapi aku tahu, dia kuat. Kuat sangat walaupun dari luar nampak lembut je. The best thing is, dia tak pernah penat layan kegilaan aku, tak pernah penat dengar cerita aku, tak pernah salah guess apa yang aku tengah rasa masa tu walaupun muka aku opposite gila dengan feeling aku at that moment. Dia dari jauh pun dah panggil aku macam mana aku buat kat dia pagi-pagi bila aku nampak dia kat laluan SOS tu. And dia je yang tak pernah fail cari aku time roll call, tak kira la ramai mana pun orang programmes kat situ, tak kira la dari belakang ke depan. Amnah ni memang akan sentiasa jumpa aku.

Sebab tu orang tua-tua selalu pesan, pergi tempat baru, kenal dulu orang di situ, cara dia. Then only you'll enjoy and have fun.

Selagi kita hidup, kita takkan berhenti jumpa sesuatu yang baru. Tak kira la orang ke, benda, budaya, ilmu dan pengetahuan. Sebab itu kita takkan pernah berhenti untuk belajar mengenai hidup. And to understand it, you have to know, feel and apply it. Baru la apa yang kita jumpa tu bermanfaat.

Aku bersyukur sebab Allah turunkan orang-orang hebat seperti mereka untuk aku kenal.

Hidup ini cuma sekali, you only live once. Live out lout, live your life to the fullest.

February 4, 2013

Ya Allah, kenapa jadi macam ni.
I ran out of words when you're treating me this way.

Woi, jangan la macam ni woi.
Aku tak tahu nak cakap macam mana. Aku tak faham.
Tolonglah.

I NEED TO CRY, BUT I'VE PROMISED MYSELF NOT TO, AND IT HURTS INSIDE.

February 3, 2013

Dunia ni memang luas, tapi kalau dah takdir, kecil jadinya.

No matter how fast you ran, or how far you go, when fate is there, you'll soon meet.

Itulah yang terjadi bila aku start join the PetroSAYU a.k.a the PetroYOLO's family.

I've known Awah and Azhad, and Acap before, and tak sangka jumpa face to face and for Acap, again I met him.

Awah; the CBNer, and Azhad is from SAS. Both of them I met virtually. Not that close on the Net, but here, the bond I tell you, kamcheng gila habis. Activities that were conducted acquire us to frankly socialise with each other. Memey ah kan, first day tu gila awkward wa cakap sama lu. Dengar briefing abang Naz, cakap pun dengan orang sebelah. Tapi bila semua dah start huhahuha, the shyness (this word exist an?) fade, and soon hilang terus. No more malu malu, everyone simply raise up their ideas and thoughts.


Acap sengih-sengih.

Asal aku rasa budak ni macam familiar doe -.- 

Me: Kau budak Wangsa Maju yang tak nak balik dari sekolah aku tu an? 

Acap: Haha. Kau ingat Iz? Yelah aku la budak tu.



Dah macam jejak kasih dah VOP ni. Sesuka hati je connection masing-masing tetiba keluar.