April 17, 2013

Seteghess. And I would never want to grow up.

Kau nampak tak ke-broken-an ejaan bahasa aku tu? Memang padan dengan muka BM dapat A- masa SPM, eja pun dah tarak reti, haiyoo. Nampak dek Cikgu Su atau Cikgu Azwa ke mana-mana ah cikgu BM yang pernah ajar aku, mahu dia nangis guling-guling, silap hari bulan tak nak ajar bahasa dah lepas ni.

Takde, it's actually because of the level of the stress is so highhhhhh, tu yang eja pun gila sikit.

Lately I'm being pushed to make a few decisions yang macam bakal mengubah masa depan, cewah ayat. And to be honest, wa sangat la tak tahu nak yakin ke tak dengan apa yang aku pilih --' Yeah I know, sedikit kesakaian di situ. It's just that I'm assuming a lot, this and that, predicting stuffs and my mind was like blown, puff.

Ni baru 18 doe, wa ulang kasi kuat sikit; LAPAN BELAS, EIGHTEEN.

Umoq cenggini pun dah kena fikir bagai nak ghak, belum lagi aku makin tua.

Patut ah orang zaman sekarang muda-muda dah uban --'

Aku tak nak tua la oi.


April 15, 2013

Coincidence.

Makin lama aku hidup, makin banyak benda yang jadi. Makin banyak benda yang aku nampak, makin banyak benda yang aku rasa. Dan semua ni buat aku fikir balik everything yang dah jadi kat aku, everything is like related.

Let say for example, lagu dalam iPod. As usual on the way pergi or balik confirm ah iPod jadi companion paling setia dengan aku, tak kira kritikal mana pun time tu, jammed ke hape, this little thing would always be there right in my pocket. It's just that lately ni lagu yang on the go semua macam papp kena kat muka aku. Tak tahu la aku je yang mengada nak pi perasan or sentap ke apa, but those lyrics macam perghh memang in your face ah senang cerita. Lagu femes yang memang akan selalu on the playlist will be Inconsolable by Backstreet Boys. Confirm lagu tu ada although that moment tengah melayan perasaan kena penyek macam sardin dalam bas Rapid.

Next is movies, or dramas. Aku sekarang ni dah jadi dak jakun tengok tv, hihuha, siap berebut lagi dengan adik remote kekadang. Takde ah, it's just that since aku dah mula belajar untuk membanting tulang empat kerat ni, tv tu macam benda last aku fikir nak tengok bila dah balik rumah. So bila cuti memang kemaruk ah duduk depan tv lama-lama. Movies pun, selalu jugak line jadi slow sebab aku bermaharajalela tengok movie online, so bila aku tengah tengok confirm ah orang lain punya cam slow sikit, hik hok, ampun yak. Benda sekarang aku memang la kerja dekat KLCC, cinema sejengkal jak dari situ. Tapi masa memang tak pernah berjaya nak ada, setakat lalu hari-hari time break or nak balik ada la. Okay back to the topic. That day wa cuti, wa melekat depan tv, and berderet-deret on the screen cerita jiwang yang papp kena betui-betui kat muka wa. Nak tahu cerita dia guano? Perempuan tu tinggalkan the guy that she could really relies on for another reason yang tak berapa nak masuk dek akal, and some of it buat aku rasa macam nak lempang. Grrrr, lawak semacam bila aku emo tak tentu hala bila sebegini gaya. And I don't know why, aku memang gilaa punya sentap dengan cerita tu semua, but still, I don't have the energy to move my butt off the couch so memang melekat tengok cerita tu semua sampai habis. Sakai amat di situ --'

Entah ah.

Seriously, entah la. Serious talk ni doe, aku speechless.

I don't know whether all these things happened for a reason as in for me to wake up or something, or it's just a coincidence and I'm the one who is over-reacting, LULZZZZ.

Wa tak pahammmmm, tolong wa?