June 13, 2013

He's the one and only that ever exist.



Nampak tak, aku dah inherit sikit kesengetan aku kat Papa, ngeh ngeh. Omey tak omey, bhahahahahahahahahahahahahahaha. Pa, I present this just for you cause I could not find any other material that is fair enough for a Dad day gift, so this is it.

Papa; he’s unpredictable
Out of nowhere, he would nag all day despite how small the matter is
Out of nowhere, he would make you cry as he made you realize you’ve commited a so-called unforgivable mistake
Out of nowhere, he would tease, joke around and make you laugh as if the world is meant to be a never-ending happily ever after fairytale
Out of nowhere, he would sit beside you and give the best words that would calm you miserable yet timid heart
Out of nowhere, he would agree with the upside-down life of his daughter when no one else say yes
Out of nowhere, he would come as a knight with neither a sword nor a shield as he’d sworn to protect you by his own self.

Throughout the rolling time as I grew up, he kept on chanting the days the both of us had been through
The moment that he madly sped up just to make sure he could make it before I come out to see the world and hear his voice first for the Azan
The moment that I threw my bottle around when I was smaller than a toddler and he would willingly search the entire house for it
The moment that I could hardly sleep and he would put me on his chest although he knew he would have a backpain the next morning
The moment that I held a mic with a stage fright and he would be the most awesome supporter that one ever had
The moment that I went up on stage and he could not hide how proud he is through his ear to ear smile
The moment that I cried as I lost in a rugby match and he would pat my head and say it was just a game
The moment that I didn’t score in exams and he would nag all the way back as if the time could ever be turn again
The moment when I almost fell and he would grip my hand immediately and let himself fall first instead
The moment when I laughed and he would laugh harder just to make sure that I’m at my very ease
The moment when I look at him and say thanks for every single thing, he would pull me into his arms tightly, and say that I’m the best gift that he’d ever had.

That is the best feeling, no doubt.

Syukran wa syukran Ya Rahmannur Ya Rahim
He’s a gift for me too.

No need for a boyfriend, a best guy-friend or anything that represents a relationship with a guy, it’s not the time yet I guess
I have my Papa for now, and that’s more than enough
He had never fail to be a great father
He’s my boyfriend, a best guy-friend, a shield, a sword, a nagger, a lover, a joker, a clown, my Imam, my partner in crime, my everything
And of course, a definite hero.

Ya Allah, Kau peliharalah setiap mereka yang bergelar bapa
Tanpa mereka kami tidak akan lahir ke dunia
Sayangilah mereka Ya Allah, lindungilah mereka Ya Allah
Pemudahkanlah urusan mereka Ya Allah

Amin ya rabbal ‘Alamin.

June 5, 2013

Zaman sekolah merupakan zaman pailangg, huahua.

Siapa masa zaman sekolah dia baik yang amat ikut peraturan betui-betui hok macam ada dalam buku tu sila angkat tangan, tinggi-tinggi. Siapa yang tak sila angkat kaki, dengan bangganya. 

Kalau memey sungguh ah ada soalan cenggini, memang kakiku akan diangkat dengan bangganya, kerana aku bukanlah antara mereka yang bergelar pelajar baik.

Bukti dia?


Ngeh ngeh ngeh, capub habis statement letak tengah alam. Hua hua.

Haiyhh, ini adalah salah satu daripadanya. Nama je pembaca buku peraturan kuning tu dari kulit depan sampai belakang, tapi ikutnya idok brohh. Ni ah nama dia bagai mencurah air ke daun keladi, tak melekat sebab atas daun keladi tu ada cuticle a.k.a. lilin, memey tak ah air tu boleh kena serap, lagi laju dia turun ada la. Tujuan aku baca buku tu daripada depan sampai belakang? Sebab nak susun strategi baekk punya untuk acano nak menyimpang-nyiur tanpa dapat dikesan. Dan alhamdulillah (--') berkat empat tahun aku meng-apply dalam kehidupan seharian, segala kegiatan aku (cehh kegiatan la sangatt ZZZZ) tidak dapat dihidu oleh mana-mana pihak kecuali batchmate aku yang sama-sama pailangnya, dormate serta beberapa orang prefect. Kenapa empat? Sebab tahun kelima iaitu tahun terakhir, aku diinsafkan apabila menjadi prefect. Ada baiknya jugak, mungkin.

Actually kalau tengok apa yang aku buat benda biasa jak, sebagai contoh seperti skip kelas, fly, skip riadah, bawak barang haram, turun lambat dan sebagainya. Tapi untuk makhluk yang terpaksa bermukim di asrama seperti aku, benda-benda camtu adalah sangat berat hukumannya kalau kantoi. And yang paling tak best kalau kes kau dibicarakan and parents terlibat sama, tu paling tak cool. Setakat ni apa yang aku buat tak pernah lagi sampai Mama atau Papa kena panggil masuk bilik HEM, aku masih jaga air muka mereka. Nakal macam mana pun, aku sentiasa akan ingat yang kalau nak buat hal, biar pandai tanggung sendiri dan jangan libatkan orang lain. Macam-macam hukuman dah aku kena; detention kat parking Pengetua sebab tak hand-in homework on time, lari basketball court yang tak terkira kalinya sebab lambat turun dari dorm, cuci toilet, jalan itik kat koridor kelas depan satu batch, junjung kerusi, entah pebenda lagi tah aku kena. Tapi tarak hal la, mulut memang bising sebab tak puas hati masa kena tu, standard ah an. But later on lepas settle senyap terus, and everything was like back to normal.

Malu memang malu babe, tipu ah tak malu. Wa masih ada saham kot, ngeh ngeh. Tapi acano boleh buat an, mental disorder tu kadang-kadang tak kena tempat dan masa. Hmhh.

But actually, aku ghindu nak buat semua tu balik. Sebab time tu ada rakan seperjuangan, sama-sama memailangkan diri (eh?). Naah it's not that we're like hundred percent rebelling with all those rules. It's just that bila kau dah bertahun-tahun duduk dalam tu and hari-hari buat benda yang sama, the same routine, boleh naik gilaa duss. Jadi, dengan akal yang tak berapa nak panjang ni, peraturan yang mengatakan tidak boleh itu di'modify' supaya menjadi boleh, itu semua mengikut hukum-hakam dan mazhab masing-masing. The reason is just to play around, menambah perasa hidup biar masam, masin, pedas dan manis tu extravaganza sikit, takde la tawar dan pahit jakk cerita dia. But it's quite hard, sebab you're actually playing with fire. So you got to play with care, bagai menarik rambut dalam tepung (kaitan apakah aci redah letak?).

Those times.

Nak cakap glory memang wak lu ah glory, teghuk amat perangai tak semenggah tu. But it can't be denied, it's fun.

I miss school moments. Yeah, a lot.

If I would be given a time machine, I might be turning it to the carefree teenage life. The roller coaster times.



Life sekolah aku macam dalam Tunas by Hlovate, bila baca walaupun tak terkira kalinya memang buat aku ghinduu amat dengan SMSS. Haihh.