April 19, 2015

'Kak, ada camera buat apa kalau asyik gambar orang. Gambar sendiri takde.'

Ma selalu tanya soalan ni. Haha.

'Agak ah' dalam hati.

I don't have any specific reason for that. Mampu gelak je bila statement tu acapkali keluar dari mulut ma.

It's not that aku tak suka bergambar. But most of the time, aku suka capture apa yang ada di sekeliling aku. They are much more meaningful.

Tengok muka sendiri pun buat apa, hari-hari boleh tengok kat cermin. Orang sekeliling yang ada pada masa tu tak selalu kita boleh tengok, or maybe that's the first and the last.

Aku suka rewind past events, sebab hidup tak selalunya gembira dan havoc 24/7. Ada masa yang hambar sangat, takde orang nak layan. Masa ni la I would rely on all those pictures. Ingat balik apa yang jadi, gelak sorang-sorang. And remind myself that I do live my life, and I there is so much more awaits me.

April 9, 2015

Can we just keep it for ourselves? You and me? And no one else between the lines?

Because I'm afraid that I might lose you again, for good. And I don't think there will be a next time between us.

Damn. It's complicated.