May 26, 2015

Bila dah takde benda yang nak dikejar. Pandang semua benda; kosong.

I'm lost in my own world.

I lose hope.

And maybe, faith? I don't know.

May 8, 2015

Kita hanya merancang, yang Dia yang menentukan.

Well, it's not that bad actually.

Ma, pa, abang and adik are all here. Including you. In fact, kau sendiri yang cakap kau risau pasal penerimaan Islam kat tempat lain, the food, the accent.

But then, still, siapa tak nak tengok dan rasa hidup kat negara orang. Belajar susah senang hidup independent. New culture, new environment. Semalam baru baca, penghayatan Islam tu sebenarnya lebih kuat kat sana despite penerimaan masyarakat non-Muslim yang not so into Islam. Sebab kat sini banyak dah corrupted dengan budaya.

Entah la.

Tipulah tak sedih. Tahap tak mampu nak nangis. Baca perkhabaran pun kosong je rasa. Sebab sakit sangat.

May 4, 2015

Section 2 (b) of Contracts Act 1950 provides: '... a proposal, when accepted, becomes a promise'.

DANG DANG DANGGGG....