November 12, 2015

3 Muka

Kita semua ada tiga muka. Muka pertama yang kebanyakan orang tengok, lagi-lagi apa yang strangers nampak. Muka kedua, muka dengan orang yang selalu ada dengan kita, macam family, kawan baik and boyfriend. Muka ketiga, muka yang kita sahaja tahu macam mana, sebab selalunya muka ni ada masa kita tengah ada masalah atau rasa gila babun punya down.

Muka kedua. Tak ramai yang nampak aku dengan muka ni. Selalunya ramai yang kata aku muka ketat.

Tapi bila aku dah tonjolkan muka ni pada orang yang aku dah selesa, dia yang tak boleh terima. Mungkin dia selesa dengan suasana 'stranger' dulu kot? Entah.